Informatie

In 1975 begon Bram Hommel in Etten-Leur onder de naam ”garage Hommel” op de Lage Vaartkant 44 naast het woonhuis in een oude schuur. Al snel bleek deze ruimte te klein en hij verhuisde naar de Markt 92 in Etten-Leur.
Naast het repareren van auto’s werden er ook steeds meer auto’s verkocht en eind jaren ’80 werd de stap gemaakt om te verhuizen naar een pand op het industrieterrein van Etten-Leur.

Auto HommelDeze stap bleek een groot succes te worden. Op de Handelsweg 5 werd een oude loods omgebouwd tot een ruime werkplaats en een showroom. Op dat moment, begin jaren ’90, werd de naam ”garage Hommel” veranderd in ”Auto Hommel” en werd Bram Hommel officieel dealer van het Japanse merk Daihatsu.
Het autobedrijf groeide enorm en werd zeer succesvol. Hommel werd één van de grootse Daihatsu-dealers van Nederland. Vooral door het continu verlenen van goede service en het altijd klaarstaan voor de klanten.

Vernieuwing, Modernisering & Uitbreiding

Patrick Hommel, één van de zoons van Bram, heeft dezelfde ambitie en affiniteit met auto’s. Patrick werd mede-eigenaar van Auto Hommel en in 1996 werd Auto Hommel een VOF. Patrick zorgt voor vernieuwing en modernisering en heeft het aanbod auto’s aanzienlijk uitgebreid.

Hommel OccasionsOp nog geen 300 meter afstand van Auto Hommel is in 2008 Hommel Occasions geopend. Een nieuw autobedrijf aan de Penningweg 1 in Etten-Leur waar u terecht kunt voor een groot aanbod aan occasions. Uiteraard gelden dezelfde kernwaarden, namelijk het verlenen van goede service en te allen tijde klaar staan voor de Hommel klanten.

In 2011 is het pand van Auto Hommel compleet verbouwd en vernieuwd tot een modern autobedrijf met een ruime showroom van zo’n 800m2. Auto Hommel heeft goed ingespeeld op de veranderingen in de markt en is sinds 2011, naast Daihatsu specialist, specialist in de merken Toyota & Suzuki.

Patrick Hommel is sinds 2012 bestuurslid BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Dit bestuur beslist over issues in de autobranche die direct betrekking hebben op de consument en autobedrijven. Het bestuur heeft invloed op de strategiebepaling op lange termijn in de branche onafhankelijk autobedrijven. Deze visies, inzichten en strategie zult u dan ook direct terugzien bij Hommel Autobedrijven.

4047_NL_autobedrijf vh jaar verkiezing2013 was tevens een jaar van veranderingen. Bram jr. Hommel, de jongste zoon van Bram, is mede-eigenaar geworden van Hommel Occasions. In 2013 heeft Hommel Occasions als onafhankelijke autobedrijf de derde plaats behaald in de prestigieuze verkiezing: “BOVAG Autobedrijf van het jaar 2012-2013“!

Hommel Autobedrijven is een waar familiebedrijf met 2 locaties: Handelsweg 5 en Penningweg 1. Hommel staat voor service, kwaliteit en betrouwbaarheid.